Situationen vi befinner oss i är exceptionell och ställer oväntade krav på oss. Jag är uppriktig ledsen men det är påtagligt att utvecklingen fortsätter åt samma håll och detta föranleder mig till följande beslut:

Med anledning av den alltmer tillspetsade situationen kring coronaviruset är alla gudstjänster i S:t Lars församling inställda från och med den 19 mars. Det gäller också S:t Ilians församling i Enköping. Även andra katolska församlingar i Sverige utför samma åtgärd. Enligt biskop Anders Arborelius beslut från den 17 mars är stiftets katoliker undantagna från mässplikten på söndagar och påbjudna högtider tills vidare.

Däremot är kyrkan öppen för enskild bön varje dag mellan kl. 8 och 18.

Vi ber Er att inte besöka pastorsexpeditionen personligen. Istället går det bra att ringa och telefonsamtal kommer att besvaras på vardagar mellan kl. 15 och 17.

Jag finns tillgänglig per telefon och e-mail för nödfall och pastorala ärenden.

Alla samlingar med körer, undervisningsgrupper, kursen Kyrkans liv och lära etc. är likaså inställda.

Pater Andreas Bergmann SJ
Kyrkoherde i S:t Lars katolska församling