Unga i S:t Lars

Barn- och ungdomsverksamheten i S:t Lars

I S:t Lars vill vi ge de unga i kyrkan ett hem och ett växlande utbud av aktiviteter för åldrarna 6 till 20 år. Målet är en fördjupning av tron för varje barn och ungdom, genom sociala aktiviteter som skapar gemenskap och genom att erbjuda en plattform för frågor och diskussioner.

Underbara föreningen Ljuvlingen. Ja, den heter så!

Dear young people, please, don’t be observers of life, but get involved. Jesus did not remain an observer, but he immersed himself. Don’t be observers but immerse yourself in the reality of life, as Jesus did.
-Påve Franciskus

Det är många unga i kyrkan som liksom står lite utanför. Som kommer dit mest av vana, eller för att deras familj vill det. Som inte har hittat sin egen tro och sin relation med Gud och som saknar gemenskapen med dem som tror på honom. Vi vill bjuda in till en sån gemenskap, där man genom att träffa andra unga som söker Gud, tillsammans kan hitta honom. Ljuvlingen är en just nu ganska liten förening som träffas fredagar i udda veckor, klockan 18-21 för att fira mässa och umgås. Vi spelar spel, bakar, ser på film och planerar aktiviteter som klättring, paddling och bowling. Vi är inte många, och behöver och tar gärna emot alla som vill vara med. Kom en fredag, testa en gång, chansa. Vi vill komma närmare Gud och varandra och ju fler desto bättre. Vi ses där!

Ljuvlingens styrelse
Kontakta gärna ordförande Veronica Dayaney, tel. 070-058 15 20

Ljuvlingen finns på Instagram

@uppsalaungakatoliker

Fler aktiviteter för barn och unga

Läger ordnas på Tallkrogen, Marieudd och andra ställen för olika grupper och åldrar: ministranter, konfirmander, trosundervisningsgrupper.

Kyrkoårsbundna aktiviteter finns för alla åldersgrupper. Till exempel paketutdelning med S:t Nikolaus, Luciafirande och julspel för de yngre barnen, samt skötsel av pepparkaksståndet på julbasaren för de äldre barnen.

Alla aktiviteter annonseras ut via anslagstavlan i S:t Lars, hemsidan, kungörelser och sociala medier.

Se bilder från olika aktiviteter under fliken Bilder.

Undervisning

En av de viktigaste uppgifterna i församlingen är trosundervisningen för barn och ungdomar. I S:t Lars ges den för årskurs 2–9 och inkluderar förberedelse inför första kommunion och konfirmation. Se aktuellt schema.

Registrera ditt barn

Är du förälder till ett barn som ska gå i undervisning i församlingen? Här kan du registrera ditt barn.

Reseminnen

Flera resor och andra aktiviteter för ungdomar har arrangerats i S:t Lars. Läs berättelser och se bilder.

Kontakt

Barn- och ungdomssekreterare
Rolf Ström
Telefon: +46 (0)‭70 29 114 44
E-post: ungdomssekreterare@stlars.org

Läs mer om Rolf här!