Syster M. Inger Claesson

syster M. Inger ClaessonFödd 17. 05. 1944 i Vänersborg
Avled 24. 11. 2021 i Uppsala
Konversion 1964 i Kristus Konungen i Göteborg
Inträde 1968 i klostret hos Mariasystrarna i Osnabrück
Första löftena 1971, de slutgiltiga hos Mariasystrarna 1977

Begravningsmässan äger rum tisdag den 14 december kl. 11.00 i katolska kyrkan S:t Lars, Uppsala. Gravsättningen sker onsdag den 15 december kl. 10 i kretsen av de närmaste på katolska kyrkogården i Stockholm/ Solna.

Vi systrar ber om en gåva till Caritas Sverige bg eller Swish 900-4789 istället för blommor.

”Frukt av det förflutna, havande med framtiden är nuet likväl alltid i evigheten”
(Vägmärken, Dag Hammarskjöld).

Syster M. Inger utbildade sig till socionom i Göteborg och gick på Handelshögskolan. Hela sitt liv som Mariasyster var hon aktiv som församlingssyster. Efter novitiatet kom hon först till Stockholm, sedan till Västerås, och från 1980 arbetade hon i Uppsala.

Syster M. Ingers huvudsakliga arbete var trosundervisningen. Hon förberedde otaliga barn info den första kommunionen. Hon brydde sig om många barn och gav dem glädje i tron. Särskilt värnade hon om barn som hade det svårt. Även ekumeniken låg henne varmt om hjärtat, och hon var länge aktiv i Diakonicentrum i Uppsala. Vad syster Inger än gjorde, gjorde hon gärna och med glatt hjärta. Hon var en pigg och lycklig person som gick sin väg med stort engagemang och förtroende för Gud.

Sedan några år led Syster M. Inger av olika sjukdomar. För ett par år sedan började hennes krafter avta mer och mer, och hon var tvungen att leva på Ebbagårdens äldreboende i Uppsala. Där kände hon sig dock väldigt trygg och trivdes. Syster M. Inger bejakade sitt liv, med alla dess upp- och nedgångar. Hon såg tacksamt tillbaka på det. Hon sade ja om och om igen, även till sina sjukdomar och de begränsningar som de medförde. Vi kan lita på att syster M. Inger har sagt sitt sista ja i mötet med Gud och att hon nu är trygg i hans kärlek.

I kärlek och tacksamhet minns vi vår avlidna syster.
Mariasystrarna

Herre, ge henne den eviga vilan, och låt det eviga ljuset lysa för henne. Må hon vila i frid.