Den 28 sep­tember till 11 november är relikerna av S:ta Teresa av Jesusbarnet (S:ta Thérèse av Lisieux) och hennes nyligen helgonför­klarade föräldrar S:t Louis och S:ta Zélie Martin på vallfärd i Norden. Relikerna ställs ut i katolska kyrkor i Sverige, Nor­ge, Finland, Island och Danmark.

Till Uppsala kommer reli­kerna onsdag 31 oktober med välkomstandakt och mässa kl. 18.15. Relikskrinet står kvar i kyrkan fram till fredag 2 no­vember, då det blir en avskedsandakt kl. 9. Relikerna kan besökas under kyrkans vanliga öppettider kl. 8.30–19. Det blir inga extra mässor eller andakter. En utställning kommer att finnas i församlingens lokaler under dessa dagar. Den handlar om det kristna familjelivet, om S:ta Teresa av Jesusbarnets liv i sin familj och i klostret och om hennes ”Lilla väg”.

Utförlig information om hela vallfärdsprogram­met finns här: Relikvallfärd