Aktuellt

Stiftsvallfärd

Den 4 september äger stiftsvallfärden till Vadstena rum. Om tillräckligt många vill åka kommer församlingen att ordna en gemensam bussresa till Vadstena. En lista för dig som är intressad finns på anslagstavlan i S:t Lars. Anmälan är inte bindande men det är viktigt att du skriver upp dig, för att vi ska veta om vi ska boka en buss.

Sylta och safta till julmarknaden

Vi hoppas att det ska bli en julmarknad första advent i år! Som vanligt tar vi tacksamt emot hemlagad sylt, saft och marmelad. Det är viktigt att alla burkar och flaskor har en innehållsförteckning med tanke på matallergiker.

Har du mer bär och frukt än du kan ta hand om? Hör om julmarknadsgruppen kan ta över det. Kontakta Zofia: z.kurowska52@gmail.com

Ny barn- och ungdomsansvarig sökes

S:t Lars församling söker en person som ansvarar för och organiserar verksamheten för barn och ungdomar i församlingen från och med den 1 september 2021. Den sökande ska vara praktiserande katolik och väl förtrogen med kyrkans liturgi och lära. Tjänsten gäller en tillsvidareanställning på 25–50 %, varav större delen är förlagd till helgtid.

Ansökan skickas till kyrkoherde Andreas Bergmann senast den 12 juli 2021. Frågor om tjänsten besvaras av kyrkoherden på tel. 070 281 91 61.

Läs mer om tjänsten.

Välkommen tillbaka till gudstjänsterna 1 juni!

Från och med den 1 juni får vi samla 50 personer vid våra gudstjänster. Det är en följd av regeringens förändringar i regleringen av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Deltagarantalet är alltså fortfarande begränsat, så när 50 personer trätt in för att fira mässa kommer dörrarna att stängas i S:t Lars. Men istället erbjuder vi fler mässtillfällen. Varje helg blir det fem mässor till och med den 20 juni, se nedan.

Vardagsmässor firas på vanliga tider måndag till torsdag kl. 18.15 samt fredag kl. 12.15 och streamas som tidigare via S:t Lars youtube-kanal.

Gudstjänster under helger lördag 5 juni – söndag 20 juni

Lördagar

11.00 Familjemässa (familjer med barn har företräde; sänds via S:t Lars youtube-kanal)
17.00 Helgsmålsmässa (nyinsatt)

Söndagar

09.00 Mässa
11.00 Högmässa (sänds via S:t Lars youtube-kanal)
18.15 Mässa på engelska

Gudstjänster under helger i sommar från 21 juni

Lördagar

11.00 Familjemässa

Söndagar

09.00 Mässa
11.00 Högmässa (sänds via S:t Lars youtube-kanal)
18.15 Mässa på engelska

Orgelmusik + lunchmässa

Fredag 4 juni och fredag 11 juni kl. 12:00 bjuds det på orgelmusik i S:t Lars kyrka före lunchmässan kl. 12:15.

Varmt välkomna att lyssna på musik av Frescobaldi, Buxtehude, Elgar, Lindberg och Bach.

Vid orgeln: Alexander Kegel

Lek för Guds skull

Söndagen den 13 juni kl. 12.30 presenteras boken Lek för Guds skull i församlingssalen. Medverkande är författaren Fredrik Heiding SJ och skådespelaren Pia Johansson.
Underhållning till ljud av saxofon med mera kryddar programmet. Vid evenemanget kommer boken att finnas till försäljning.
Bokpresentationen sänds via S:t Lars Uppsalas Youtube-kanal.

Avslutning för katekesbarnen

Lördag den 12 juni blir det sommaravslutning för barnen i åk 2, åk 3 och åk 4–5.


Program
11:00 Mässa
12:00 Korv med bröd och gemenskap i Stadsparken

Anmälan behövs, så att vi vet att alla får rum i mässan. Hör av er till ungdomssekreteraren.

Fader Jan firar prima missa 5–6 juni

Vår nya församlingspräst f. Jan Byström, som prästvigdes den 8 maj, kommer att fira prima missa och utdela välsignelse vid tre tillfällen i samband med Kristi kropps och blods högtid: lördag 5 juni kl. 17.00 samt söndag 6 juni kl. 9.00 och kl. 11.00. Klockan 13.00 kan den som inte fått plats i kyrkan få kommunion och primisvälsignelse.

John Sjögren presenterar sin nya bok

Författaren och kulturskribenten John Sjögren presenterar sin nya bok Öppna dig. En essä om sanning, extas och glädje onsdagen den 26 maj kl. 19:00.

Föredraget sänds via S:t Lars församlings youtube-kanal: S:t Lars Uppsala. Det kan även ses i efterhand.

Bibelstudier i grupp via Zoom

Nu startar en grupp för den som vill fördjupa sig i den kommande söndagens texter utifrån nyutkomna Katolsk studiebibel. Gruppen ses på Zoom varannan måndag med start den 24 maj.

Alla är välkomna! Den som vill vara med kan höra av sig till Jim Lagerlöf.

Livestreaming

Här hittar du S:t Lars Uppsalas Youtube-kanal där de livestreamade mässorna finns.

Föredrag

Dagens texter

Här hittar du dagens texter via stiftets hemsida: www.katolskakyrkan.se/forsamlingsliv/ordo-och-veckans-lasningar

Välkommen!

S:t Lars katolska kyrka
S:t Lars katolska kyrka i Uppsala är öppen varje dag kl 8:30–19:00 för enskild bön och stillhet. Den heliga mässan firas dagligen och du är varmt välkommen att delta. Kontakta prästen eller någon av systrarna om det är något du undrar över.

S:t Ilians kyrka
Du vet väl att S:t Lars församling har en kyrka i Enköping också? Den heter S:t Ilians kyrka och du kan läsa mer om den här: http://www.sanktilian.nu/

 

Barnskyddsombud

Vid misstanke om övergrepp på barn och ungdomar: kontaktuppgifter-vid-sexuella-overgrepp-februari-2019

Gåvor

Om du vill ge en gåva till S:t Lars katolska församling kan du använda vårt bankgiro 950-5553 eller swisha till 1231972884. Du kan också bli månadsgivare via autogiro eller använda vår kortbetalningsterminal på kyrktorget. Tack för ditt bidrag!

Veta mer?

Hur blir man katolik?
Hur låter jag döpa mitt barn?
Har ni undervisning i katolsk tro? 

Registrerad?

Varje församling tilldelas finansiella medel efter antal registrerade församlingsmedlemmar. Finns du med i det registret?
Blankett till medlemsregistret