Aktuellt

Vikarierande kyrkoherdar

Under den tid som vår ordinarie kyrkoherde Andreas Bergmann är på semester har vi två vikarier i S:t Lars församling. För närvarande och fram till den 19 juli är pater Fredrik Heiding vikarierande kyrkoherde: 070-346 12 55, fredrik.heiding@newman.se. Den 20 juli till den 2 augusti vikarierar pater Mikael Schink som kyrkoherde: 076-076 16 27, mikael.schink@gmail.com.

Söndagsmässan är tillbaka

Från och med söndag den 5 juli firas söndagsmässa med församlingen i S:t Lars igen. Det finns fyra möjligheter att fira söndagsmässa: på lördag kl. 11 samt på söndag kl. 9, kl. 11 och kl. 18:15 (engelska). Det vanliga schemat följs alltså utan uppehåll hela sommaren.

Observera att antalet deltagare vid varje mässa är begränsat till 50 personer. Se även Stockholms katolska stifts bestämmelser och anvisningar.

Mässtider i S:t Lars, Uppsala:
Måndag–torsdag kl. 18.15
Fredag kl. 12.15
Lördag kl. 11 (söndagens ordning)
Söndag kl. 9, kl. 11 och kl. 18:15 (engelska)

Live-streamingen fortsätter som tidigare.

Verksamheter drar igång igen

Arbetet med utvidgningen av S:t Lars kyrka fortsätter enligt planerna och avslutas första veckan i juli.

Vi kommer att återuppta söndagsmässa fr.o.m. den 5 juli. Observera att antalet deltagare vid varje mässa är begränsat till 50 personer. I övrigt hänvisar vi till Stockholms katolska stifts bestämmelser och anvisningar.

Mässtider på söndagar i Uppsala:
Kl. 9, 11 och 18.15 (engelska)

Mässtider på vardagar i Uppsala:
Måndag–torsdag kl. 18.15
Fredag kl. 12.15
Lördag kl. 11

Brev med inbjudan till trosundervisning för barn och ungdomar skickas till berörda familjer. Om ni har barn i undervisningsålder och inte får ett sådant brev ber vi er att meddela detta.

Barnens första kommunion kommer att äga rum i mindre grupper i samband med kvällsmässan under vecka 36 (måndag 31 augusti–fredag 4 september) samt på lördag den 5 september.

Konfirmation hålls söndagen den 13 september kl. 14.

Kursen ”Katolska kyrkans lära och liv” börjar i digital form måndagen den 7 september.

Årets församlingsmöte hålls söndagen den 20 september omkring kl. 12.30.

Olivia Bengtsson avslutar sin tjänst som ungdomssekreterare den 30 juni och kommer att fortsätta sina studier i Göteborg. Vi tackar henne för hennes viktiga arbetsinsats hos oss och önskar henne allt gott för framtiden. Det är ännu inte klart vem som kommer att efterträda henne.

Mässtider för midsommarhelgen

Mässorna firas som vanligt i S:t Lars på fredag 19 juni, alltså kl. 12:15 och på lördag 20 juni kl. 11:00. På söndag 21 juni är det endast digitala mässor som gäller, kl. 11:00 och kl. 18:15 (engelska).

Dela minnen av påvebesöket i Gamla Uppsala

Svensk-polska föreningen i Uppsala inbjuder till samling vid altaret i Gamla Uppsala måndagen den 22 juni kl 18 för att minnas påven Johannes Paulus II besökt 1989. Deltagare från Katolska församlingen S:t Lars berättar om sina minnen tillsammans med övriga. Kaffe/te/saft och hembakade bullar utlovas.

Deltagande meddelas till peter.ng.eklund@gmail.com eller via 0708-248342.

Altaret i Ga Uppsala 22 juni 2020

Ny barn- och ungdomsansvarig sökes


S:t Lars församling söker en person som ansvarar för och organiserar verksamheten för barn och ungdomar i församlingen från och med den 1 september. Den sökande ska vara praktiserande katolik och väl förtrogen med kyrkans liturgi och lära. Tjänsten gäller en tillsvidareanställning på 25–50 %, varav större delen är förlagd till helgtid.

Ansökan skickas till kyrkoherde Andreas Bergmann senast den 3 augusti 2020. Frågor om tjänsten besvaras av kyrkoherden på tel. 070 281 91 61.

Läs mer om tjänsten: Barn- och ungdomssekreterare sökes 2020

Färre platser i kyrkan onsdag till fredag

På grund av brandskyddsinstallation blir det färre sittplatser i kyrkan från onsdag 3 juni till fredag 5 juni, då bara den vänstra sidan står till förfogande.

Kristi himmelsfärdsmässa på nätet

På torsdag firar vi Kristi himmelsfärd. Då blir det mässa via Facebook kl. 11, men ingen offentlig mässa i Sankt Lars kyrka. Däremot firas vardagsmässorna som vanligt måndag, tisdag, onsdag, samt fredag och lördag.

Vesper på S:t Eriksdagen

Vesper på S:t Eriksdagen firas måndag 18 maj kl. 18 i högkoret i Uppsala domkyrka (max 50 deltagare).

Kören medverkar inte, men Alexander Kegel och Margareta Raab kommer att sjunga de latinska antifoner som hör till Eriksofficiet.

Det blir ingen gemensam procession till Finstakoret, men den som vill gå till S:t Eriks relikskrin kan göra det enskilt efter vespern.

I år blir det ingen gemensam andakt i Gamla Uppsala kyrka eller pilgrimsvandring till Uppsala domkyrka. Den som vill kan förstås göra en individuell pilgrimsvandring.

Ombyggnaden pågår

Ombyggnaden av S:t Lars kyrka är igång. Då kollekterna uteblivit på grund av inställda mässor ber kyrkoherden om särskilda donationer till församlingens gåvokonton.

Församlingssalen under ombyggnad maj 2020.

Föredrag

Dagens texter

Här hittar du dagens texter via stiftets hemsida: www.katolskakyrkan.se/forsamlingsliv/ordo-och-veckans-lasningar

Välkommen!

S:t Lars katolska kyrka
S:t Lars katolska kyrka i Uppsala är öppen varje dag kl 8:30–19:00 för enskild bön och stillhet. Den heliga mässan firas dagligen och du är varmt välkommen att delta. Kontakta prästen eller någon av systrarna om det är något du undrar över.

S:t Ilians kyrka
Du vet väl att S:t Lars församling har en kyrka i Enköping också? Den heter S:t Ilians kyrka och du kan läsa mer om den här: http://www.sanktilian.nu/ 

 

Barnskyddsombud

Vid misstanke om övergrepp på barn och ungdomar: kontaktuppgifter-vid-sexuella-overgrepp-februari-2019

Gåvor

Om du vill ge en gåva till S:t Lars katolska församling kan du använda vårt bankgiro 950-5553 eller swisha till 1231972884. Du kan också bli månadsgivare via autogiro eller använda vår kortbetalningsterminal på kyrktorget. Tack för ditt bidrag!

Veta mer?

Hur blir man katolik?
Hur låter jag döpa mitt barn?
Har ni undervisning i katolsk tro? 

Registrerad?

Varje församling tilldelas finansiella medel efter antal registrerade församlingsmedlemmar. Finns du med i det registret?
Blankett till medlemsregistret