Aktuellt

Julens mässor i S:t Lars

Må 24 Julafton (11 julbön för barn, 23 midnattsmässa)

Ti 25 Juldagen – Kristi födelse (9, 11, 16.30 kroatiska, Enköping 11)

On 26 Annandag jul – S:t Stefanos, martyr (11, 16.30 polska)

To 27 S:t Johannes, apostel och evangelist (18.15)

Fr 28 De oskyldiga barnen i Betlehem, martyrer (12.15)

Lö 29 Lördag i juloktaven (11)

Sö 30 Den heliga familjen (9, 11, 18.15 engelska, Enköping 11)

Må 31 Nyårsafton (11)

Ti 1 Nyårsdagen – Maria Guds moder, böndag för fred i världen (11)

Lö 5 Familjemässa (11)

Sö 6 Trettondedag jul, Epifania – Herrens uppenbarelse (9, 11 med kör, 16.30 kroatiska, 18.15 engelska, Enköping 11)

Lö 12 Familjemässa (11)

Sö 13 Herrens dop (9, 11, 16.30 polska, 18.15 engelska, Enköping 11)

Föredrag under våren

Redan nu kan du kolla vilka föredrag som Forum Catholicum bjuder på under våren. Det första infaller 30 januari då fil. kand. Daniel Henningsson håller ett föredrag med titeln Bland gudar, fältherrar och arkitekter – Egyptens historia, 1550-1400 f. Kr.

Studier

Adventsinsamling 2018 till Venezuelas barn

Årets adventsinsamling går till Caritas arbete för barnen i Venezuela, främst för inköp och distri­bution av mat och mediciner.  Läs mer på Caritas hemsida eller i deras broschyr om insamlingen. En tredjedel av befolkningen svälter och skenande inflation riskerar att förvärra läget. Caritas är för närvarande den enda hjälporganisation som tillåts verka i landet.

Om du vill bidra kan du under adventstiden sätta in ett bidrag på Caritas Sveriges biståndskonto, bankgiro 900-4789. Kollekten på juldagen går till samma ändamål.

Varmt tack för din gåva!

S:t Nikolaus delar ut paket

Vi firar S:t Nikolaus i samband med familjemässan lördag 8 december kl. 11.

Vi ber varje barn att ta med en enkel julklapp till något annat barn. Efter mässan kommer S:t Nikolaus själv att fördela gåvorna till barnen ute på kyrktorget.

Därefter blir det S:t Nikolausfika.

Ulf Jonsson berättar om fundamentalteologi

Forum Catholicum inbjuder till föredrag onsdag 5 december kl. 19. Professor Ulf Jonsson S.J. ger en introduktion till fundamentalteologin utifrån sin bok Med tanke på tron. Boken kan köpas till spe­cialpris under kvällen.

Fun­damentalteologi behandlar filosofiska och teolo­giska förutsättningar för den systematiska teologin. Exempel på frågor: Är människan religiös av naturen? Vilka egenskaper har Gud? Hur kan man förstå fenomen som re­ligiösa upplevelser och uppenbarel­ser? Är det möjligt att förena en ve­tenskaplig världsbild med tanken att Gud handlar i världen?

Välkommen till S:t Lars julbasar!

Som alltid blir det julbasar under första adventshelgen. Välkommen att fynda julkransar och julkort, hemgjort från matståndet, billiga böcker, nystickat och broderat, köksgeråd och leksaker. Köp en pepparkaka dekorerad med ditt namn och missa inte våra lotterier. I kaféet finns matiga smörgåsar, lussekatter och andra bakverk.

Lördag 1 december kl. 10–15 och söndag 2 de­cember kl. 10–14.

Lilla Thérèse besök i Uppsala en internationell nyhet

Pilgrimsfärden för Lilla Thérèse och hennes föräldrar i Norden har filmats och kommer att bli en dokumentär. Besöket i S:t Lars blev också en internationell nyhet via kanalen EWTN News! Se inslaget:

Fredagskvällar för ungdomar

Ungdomsföreningen Ljuvlingen träffas varannan fredag kl 18:15. Alla ungdomar från 15 år och uppåt är välkomna till bl.a. gemensam måltid, föredrag, andlig fördjupning och samtal om tron och livet. Se program på anslagstavlan i S:t Lars.

Julbasaren 2018

Julbasaren i S:t Lars anordnas i år den 1–2 december.

Gåvor att sälja under basaren tas tacksamt emot. Inga gamla kläder men gärna nya eller knappt använda.

Du som vill hjälpa till med förberedelserna och/eller med arbetet under basaren kan vända dig till Lotta Byström via charliebystrom@yahoo.se eller via sms till 070-586 60 06.

Till matståndet behövs saft, sylt och marmelad, matbröd, kaffebröd, delikatesser och gärna traditionella bakverk från olika länder. Har du frågor angående matståndet kontakta Siobhán Górny via siobhan.gorny@gmail.com.

Föredrag

Välkommen!

S:t Lars katolska kyrka
S:t Lars katolska kyrka i Uppsala är öppen varje dag kl 8:30–19:00 för enskild bön och stillhet. Den heliga mässan firas dagligen och du är varmt välkommen att delta. Kontakta prästen eller någon av systrarna om det är något du undrar över.

S:t Ilians kyrka
Du vet väl att S:t Lars församling har en kyrka i Enköping också? Den heter S:t Ilians kyrka och du kan läsa mer om den här: http://www.sanktilian.nu/ 

 

Gåvor

Om du vill ge en gåva till S:t Lars katolska församling kan du använda vårt bankgiro 950-5553 eller swisha till 1231972884. Du kan också bli månadsgivare via autogiro eller använda vår kortbetalningsterminal på kyrktorget. Tack för ditt bidrag!

Veta mer?

Hur blir man katolik?
Hur låter jag döpa mitt barn?
Har ni undervisning i katolsk tro? 

Registrerad?

Varje församling tilldelas finansiella medel efter antal registrerade församlingsmedlemmar. Finns du med i det registret?
Blankett till medlemsregistret

Katolska Församlingen S:t Lars Uppsala

Slottsgränd 7
753 09 Uppsala, Sweden
Telefon: +46 (0)18-13 35 43
E-post: expeditionen@stlars.org