Aktuellt

Församlingsbrev för stilla veckan och påsk

I dagarna skickas ett nytt församlingsbrev ut i pappersformat till församlingens medlemmar. Här finns det i digital form.

Förtydligande: alla som vill kan anmäla intresse för att få vara med i någon av påskdagens mässor (det blir flera under dagen) men det finns inga garantier om plats, eftersom restriktionerna pga av pandemin fortfarande gäller. Se mer i brevet. Däremot kan alla ta emot kommunion, utan förhandsanmälan kl. 10.00, 12:30, 14.00, 16.00 och 18.00.

Notera också möjligheten att lämna in förbönsämnen till långfredagens korsliturgi. Dessa kommer att läsas upp anonymt efter korshyllningen. Maila förbönsämnet till expeditionen@stlars.org.

Jan Byström diakonvigd

Jan Byström vigdes till diakon i S:t Lars kyrka lördagen den 6 mars.

Hans prästvigning äger rum i Katolska domkyrkan lördagen den 8 maj i mässan kl. 17.

Fasteinsamlingen 2021 till Jemen

Fasteinsamlingen till Jemen 2021

Foto: Polska Akcja Humanitarna PAH

Nu startar Caritas Sverige årets fasteinsamling. De insamlade medlen ska gå till Caritas Polens arbete i det svårt krigs- och svältdrabbade Jemen.

Flera internationella hjälporganisationer finns på plats, men att komma fram till de mest behövande är svårt. Caritas Polen är det enda Caritasnätverket som tillåtits komma in och verka i landet. De fokuserar merparten av sina insatser på den lokala sjuk- och hälsovården. Insamlade medele går till inköp av mediciner, medicinsk utrustning och löner till kvalificerad sjukvårdspersonal. Läs mer

Insamlingen pågår till och med söndagen den 11 april 2021.

Ge din gåva via bankgiro 900-4789 eller Swish 900 4789 och märk gåvan Fasta 2021.

Information från Caritas S:t Lars

Caritas årsmöte har pga coronarestriktioner flyttats till september. Styrelsen återkommer med information om datum och form senare.

Caritas Sankt Lars verkar trots pandemin, inom ramen för vad som är möjligt. Nya och gamla medlemmar är hjärtligt välkomna; sätt in 100 kronor till pg 67 58 67-6. Du behövs!

Styrelsen välkomnar idéer för verksamheten, hör av dig till:

Alina Marić, tel 072 323 4806, alina@maric.se

Zofia Kurowska, tel 073 650 5669, z.kurowska52@gmail.com

Bodil Frankow Lindberg, tel 070 892 0218, bodil.frankowlindberg@gmail.com        

Föredrag om katedralen i Chartres

S:t Lars församling inbjuder till ett föredrag med kyrkoherde Andreas Bergmann SJ: ”Tron huggen i sten – arkitektur och teologi i katedralen i Chartres, Frankrike”

Föredraget hålls via Zoom onsdag 10 mars kl. 19. Anmälan: uppge ditt namn via expeditionen@stlars.org så får du en Zoom-länk. Sista anmälningsdag är fredag 5 mars.

Askutdelning när fastan inleds

I år infaller askonsdagen den 17 februari. Även om vi inte kan fira gemensam mässa erbjuds askutdelning med kommunioutdelning i S:t Lars kyrka varje heltimme under förmiddagen kl. 8, 9, 10, 11 och 12 samt under eftermiddagen kl. 14, 15, 16 och 17. Askutdelning erbjuds också lördag 20 februari kl. 14 och 15, samt söndag 21 februari kl. 14 och 15. Föranmälan behövs inte.

Sr Maria Hildegund 1933–2021

Syster Maria Hildegund som bodde i Mariasystrarnas kloster här i Uppsala mellan 1985 och 2014 har avlidit i Wallenhorst, Osnabrück den 4 februari 2021.

Läs Mariasystrarnas minnesord över henne. Se också bilder från Syster Hildegunds tid i Sverige.

Årsmöte med föreningen Ljuvlingen

Måndag 8 februari kl. 18 är det årsmöte för ungdomsföreningen Ljuvlingen. Mötet är till för att föreningen ska fortsätta finnas till. Styrelsen ses på plats men alla medlemmar och andra nyfikna får använda en Google Meet-länk: meet.google.com/yeg-fbxx-zgq 

Det går att förnya sitt medlemskap via SMS. Se mer om medlemskap i Sveriges unga katoliker: http://www.suk.se/viewNavMenu.do?menuID=151

Livestreaming

Här hittar du S:t Lars Uppsalas Youtube-kanal där de livestreamade mässorna finns.

Föredrag

Dagens texter

Här hittar du dagens texter via stiftets hemsida: www.katolskakyrkan.se/forsamlingsliv/ordo-och-veckans-lasningar

Välkommen!

S:t Lars katolska kyrka
S:t Lars katolska kyrka i Uppsala är öppen varje dag kl 8:30–19:00 för enskild bön och stillhet. Den heliga mässan firas dagligen och du är varmt välkommen att delta. Kontakta prästen eller någon av systrarna om det är något du undrar över.

S:t Ilians kyrka
Du vet väl att S:t Lars församling har en kyrka i Enköping också? Den heter S:t Ilians kyrka och du kan läsa mer om den här: http://www.sanktilian.nu/

 

Barnskyddsombud

Vid misstanke om övergrepp på barn och ungdomar: kontaktuppgifter-vid-sexuella-overgrepp-februari-2019

Gåvor

Om du vill ge en gåva till S:t Lars katolska församling kan du använda vårt bankgiro 950-5553 eller swisha till 1231972884. Du kan också bli månadsgivare via autogiro eller använda vår kortbetalningsterminal på kyrktorget. Tack för ditt bidrag!

Veta mer?

Hur blir man katolik?
Hur låter jag döpa mitt barn?
Har ni undervisning i katolsk tro? 

Registrerad?

Varje församling tilldelas finansiella medel efter antal registrerade församlingsmedlemmar. Finns du med i det registret?
Blankett till medlemsregistret